Skip to content

Balerine BLOK-a osvojile Krk

Plesni klub BLOK Banja Luka nastavlja da niže pobjede na takmičenjima. Ovoga puta, sekcija modernog baleta, predstavila se na međunarodnom turniru u Malinskoj (Krk). Baletski duo “You Lost Me”, Jana Kučuk i Nađa Pikula, osvojile su prvo mjesto na Island Dance Competition.

Grupa “Jar of Hearts” osvojila je treće mjesto, a medaljama su se okitile: Anja Petrušić, Anastasija Sladojević, Sofija Ognjenović, Nađa Pikula, Ena Markanović, Marina Savičić, Sofija Kučuk i Jana Kučuk. U kategoriji solo, balerina Anastasija Sladojević, sa izvedbom “Titanium”, osvojila je bronzu.

Balerine na takmičenju na Krku

Sve koreografije potpisuje Natalija Ninić. Island Dance Competition održan je 17. i 18.6., a okupio je nekoliko hiljada učesnika iz više od 20 zemalja, kao i plesne sudije, koreografe i instruktore iz cijelog svijeta. Plesni klub BLOK Banja Luka do sada je ostvario više od 170 pobjeda, od čega i pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Italiji, 2018. godine. Godišnji koncert Plesnog kluba BLOK biće održan u četvrtak, 22. juna, sa početkom u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.