Skip to content

Scenski pokret

scenski govor i pokret u BLOK-u

Osnovna ideja na kojoj se bazira ovaj program je stvaralaštvo polaznika. Kroz program, djeca i mladi uče osnovne obrasce pokreta, a naglasak je na istraživanju novih mogućnosti i novih oblika kretanja. 

Podsticanjem stvaralaštva kroz improvizaciju u pokretu i plesu, odnosno upotrebom stečenog znanja, uvijek na novi, svakom pojedincu svojstven način, obogaćuje se polaznikova ličnost, plesni rječnik, izražajne sposobnosti i razvija se njegov senzibilitet za umjetnost.

Poseban akcenat je na koordinaciji pokreta, orijentaciji i kretanju u prostoru, fizičkoj kondiciji, gipkosti i gracioznosti, iskazivanju emocija kroz pokret, aktivnom slušanju muzike, timskom radu, povjerenju u partnera i osećaju odgovornosti.

Ovaj program prvenstveno je namijenjen onima koji se bave javnim poslom, bilo da su glumci, plesači, pjevači, političari, PR, tv lica, a svakako se mogu prijaviti i svi oni koji žele da istraže sebe, oslobode svoje potencijale, nauče nešto novo i dobro se zabave. 

scenski pokret grupa Banja Luka

Više o programu Scenski pokret

Scenski pokret je sjajan način da se poboljša fizičko zdravlje i izdržljivost. Kroz vježbe koordinacije i pokreta, polaznici će razviti mišićnu snagu, fleksibilnost i kondiciju, što će im pomoći da se osjećaju bolje u svakodnevnom životu.

Vježbe su koncipirane tako da, osim što podstiču cirkulaciju, aktiviraju mišiće, zagrijavaju tijelo i imaju sve pogodnosti fizičkog treninga, pripremaju učesnike za rad na sceni – tako što im razvijaju fokus, koncentraciju, pažnju, osvješćuju različite dijelove tijela, uvode osjećaj za grupu i odnos sa partnerom, osvješćuju unutrašnja zbivanja u pojedincu, što je sve neophodno za bilo kakav scenski nastup, ali i odlično za razvoj samog pojedinca i bolje razumijevanje sopstvenih emocija, kao i principa funkcionisanja u društvu.

Scenski pokret ima brojne benefite za mentalno zdravlje. Kroz vježbe pažnje, koncentracije i improvizaciju, polaznici će naučiti kako da se oslobode stresa, anksioznosti i negativnih emocija, a istovremeno će razviti samopouzdanje, samopoštovanje i kreativnost.

Takođe, može pomoći u razvijanju društvenih vještina. Kroz timski rad, partnerstvo i grupne performanse, polaznici će naučiti kako da se bolje povežu sa drugim ljudima, razviju empatiju i poboljšaju svoje komunikacijske vještine.

Ovaj program je sjajan način za razvijanje umjetničkog izraza i kreativnosti. Polaznici će naučiti kako da se izraze kroz pokret i ples, što će im pomoći da razviju svoj jedinstveni stil i umjetnički izražaj.

Scenski pokret je dostupan svima, bez obzira na godine ili prethodno iskustvo. Bilo da ste profesionalni plesač ili početnik koji nikad nije koristio svoje tijelo na ovaj način, scenski pokret vam može pružiti značajnu korist za vaše fizičko i mentalno zdravlje, kao i vašu umjetničku kreativnost i duhovni razvoj.


scenski pokret djevojcica na bini
scena, mladi glumci
festival, nastup na sceni