Skip to content

Latino Fitness

Latino fitness nastup grupa

Latino Fitness je rekreativni program za djevojke i žene u koji se zaljubiš na prvi trening. Ovaj program je zabavan i dinamičan, a kombinuje elemente latino plesova sa kardio i fitnes vježbama kako biste dobili potpuno novo iskustvo vježbanja. Mi ćemo vas voditi kroz ritmične pokrete, koji će istovremeno poboljšati vašu kondiciju, koordinaciju i izdržljivost, ali i naučiti vas plesne korake koje ćete moći plesati na zabavama ili plesnim takmičenjima.

Zavodljivi ritmovi juga, pjesme koje svi obožavamo, pružaju maksimalno uživanje u svakom trenutku, a osim kardio dijela, tehnike, balansa, radimo na gracioznosti, senzualnosti i ženstvenosti. Latino Fitness je savršen za sve nivoe kondicije i prilagođen je svima koji žele uživati u plesu dok rade na svom tijelu i zdravlju.

Idealan je za početnike, a intenzitet treninga određuješ sama. Redovni treninzi bar 3 puta sedmično, donose prve rezultate već nakon mjesec dana.

Samba, cha cha cha, rumba, jive, salsa i bachata samo su neki od plesova koje izučavamo kroz program Latino Fitness i koje ćeš uskoro i ti zaplesati sa nama na treningu, u diskoteci, ili na nekoj ljetnoj zabavi.

Osim rekreacije, ovaj program ti pruža mogućnost da nastupaš i da se takmičiš, da putuješ i da ples zaista postane dio tvog života. 

Ako misliš da je vježanje dosadna aktivnost, to samo znači da nisi probala ovaj vid rekreacije. Izaberi svoje termine, treniraj 2, ili 3 puta sedmično. Iskoristi ovu priliku da se zabaviš i osnažiš svoje tijelo uz dinamičnu muziku i senzualne plesne korake.

Oprema za trening: udobna sportska odjeća i obuća, peškirić, flašica vode

latino fitness BLOK Banja Luka

Više o programu Latino Fitness

Latino Fitness je visokoenergetski plesni trening koji kombinuje fitness vježbe i elemente latinoameričkih plesova, kao što su samba, cha cha cha, rumba, jive, salsa i bachata. Udruženi pružaju zabavan i energičan način da ostaneš zdrava i u formi. Ukratko ćemo o plesovima koje kombinujemo u ovom programu:

  • Salsa je popularan latinoamerički plesni stil koji je nastao na Kubi početkom 20. vijeka. To je partnerski ples, koji karakterišu energični i fluidni pokreti koji se obično izvode u ritmu od 4 takta. Takođe, osim u paru, može se plesati u grupi, formaciji, grupi parova ili individualno. Salsa je društveni ples u kojem uživaju ljudi svih uzrasta i porijekla, a često se viđa na latinoameričkim festivalima i plesnim događajima.
  • Bachata je još jedan latinoamerički ples koji je nastao u Dominikanskoj Republici 1960-ih. Kao i salsa, to je partnerski ples koji karakterišu spori, romantični pokreti, koji se obično izvode u ritmu od 4 takta. Bachata je popularan plesni stil širom Južne Amerike i jedan je od omiljenih društvenih plesova generalno.
  • Samba je brazilski plesni stil koji je nastao krajem 19. vijeka. To je živahan i energičan ples koji karakterišu brzi pokreti i sinkopirani ritmovi, sa dosta kretanja u prostoru, izolacija, bouncing-a i promjene visina. Samba se često izvodi na brazilskim karnevalima.
  • Cha cha cha je kubanski ples koji je nastao 1950-ih i brzo se proširio svijetom. To je partnerski ples koji karakterišu brzi, sinkopirani pokreti i živahni ritam. Cha cha cha se sastoji od mnogih koraka koji uključuju promjene težišta, okretanje, oštre akcente i različite figure.
  • Jive je živahan i energičan stil plesa koji je nastao u Sjedinjenim američkim državama 1930-ih. Karakterišu ga brzi pokreti i energičan ritam. Jedan je od omiljenih plesova fanovima pop i rock muzike. Svi oni stilovi Swing-a, Jazz-a, Blues-a, Rock and Roll-a, Jitterbug-a, Rockabilly – ja, spojeni su u ono što danas zovemo Jive.
  • Rumba je spor i senzualan, ali strastven ples koji je nastao na Kubi početkom 20. vijeka. To je partnerski ples koji karakterišu fluidni i graciozni pokreti i romantični ritam, a poznat je kao ljubavni ples, jer oslikava igru zavođenja i istovremeno je erotska pantomima muškarca i žene.

Latino Fitness ti pruža priliku da održavaš liniju i ostaneš u formi dok istovremeno učiš plesati uz razne ritmove i muzičke žanrove i razvijaš svoju gracioznost i senzualnost.


Latino fitness samba radionica
latin show solo nastup