Skip to content

Hip hop

hip hop grupa BLOK

Hip hop je plesni stil koji je nastao 70-tih godina, a posebno je omiljen među djecom školskog uzrasta na našem području.

Bilo da se radi o grupnim koreografijama, solo ili duo izvedbama ili formacijama, ovaj plesni program biraju svi koji uživaju u slobodi pokreta, energičnosti plesa i dinamičnim promjenama.

Ako želite da vaše dijete ima zdrave navike, izbjegne problem prekomjerne težine i sjedilačkog načina života uz pametni telefon, kakvom su danas djeca često podložna, a uz to formira i sopstveni stil, izgradi osjećaj za sluh i ritam, hip hop je pun pogodak! Uz to će shvatiti važnost timskog rada, razviti takmičarski duh i disciplinu, upoznati vršnjake, družiti se i zabaviti.

Disciplina, odgovornost, ali i prostor za kreativnost i inovativnost, samo su neke od prednosti ovog programa, koji već godinama osvaja mlađu populaciju.

Treninzi za početnike su 2 puta sedmično, dok za takmičare organizujemo dodatne treninge, edukacije i kondicione pripreme, kako bi ostvarili svoj puni potencijal.

Grupe su podijeljene po uzrasnim kategorijama i to:

  • od 6 do 12 godina
  • od 12 do 16 godina

Oprema za trening: udobna sportska odjeća i obuća, peškirić, flašica vode

Hip hop grupa - Plesni klub BLOK

Više o programu Hip hop

Hip-hop kultura se razvila u Bronx-u u New York-u tokom 1970-ih godina. Hip-hop pokret obuhvata nekoliko različitih elemenata, uključujući muziku, ples, modu i umjetnost. Hip-hop ples je jedan od ključnih elemenata hip-hop kulture. Uključuje niz različitih stilova koji se razvijaju i mijenjaju kroz vrijeme. 

Neke od osnovnih karakteristika hip hop plesa su:

  • Izražen ritam: Hip-hop ples je baziran na izražavanju ritma. Plesači koriste različite dijelove tijela, kako bi pratili ritam i izrazili sebe.
  • Kreativnost: Hip-hop ples je vrlo kreativan i omogućuje plesačima da izraze svoju jedinstvenost. Oni često stvaraju vlastite pokrete i kombinacije kako bi se izrazili.
  • Izazovni pokreti: Hip-hop ples uključuje mnogo brzih i izazovnih pokreta koji zahtijevaju puno vještine i snage. Plesači često koriste snagu i fleksibilnost kako bi izveli ove pokrete.
  • Improvizacija: Hip-hop ples je poznat po svojoj sposobnosti za improvizaciju. Plesači često improvizuju pokrete tokom plesa, što doprinosi spontanosti i jedinstvenosti ovog plesa.
  • Uključivanje ostalih stilova plesa: Hip-hop ples je često kombinovan sa drugim stilovima plesa kao što su breakdance, popping i locking. Ovo doprinosi raznolikosti i jedinstvenosti hip-hop plesa.
  • Izražavanje emocija: Hip-hop ples se često koristi kako bi se izrazile emocije poput bola, bijesa, radosti i slično. Plesači koriste svoje tijelo kako bi izrazili te emocije na način koji je vizuelno impresivan i emotivan.

Ovo su samo neke od osnovnih karakteristika hip-hop plesa. Ovaj plesni stil se stalno razvija i mijenja, kako bi se prilagodio novim trendovima i uticajima.


Djevojcica plese hip hop ples u plesnom klubu BLOK