Skip to content

Ples za mladence

Par plese ples za mladence Banja Luka, uvjezbano u Plesnom klubu BLOK

Ples za mladence je program koji se posebno izdvaja i tokom kojeg uživamo u svim onim emocijama koje se prelivaju iz duše u tijelo, do finalne koreografije za najljepši i najvažniji dan u životu svakog para.

Tokom ovih 9 godina, kroz naše plesne sale, prošlo je više od hiljadu plesnih parova, sa kojima smo kreirali više od 1 200 plesnih koreografija, kako za prvi ples, tako i zajedničkih, grupnih koreografija sa kumovima, prijateljima ili rodbinom.

Ako planirate vjenčanje, mi ga zajedno sa vama pretvaramo u plesnu bajku.

Prvi ples nema reprizu, njega izvodite samo jednom, premijerno i kao poklon, jedno drugom, ali i svim ljudima koje volite i koji vole vas.

Dopustite da u vašoj ljubavi uživaju svi oni koji vas vole, a mi ćemo se potruditi da vam najsrećniji dan krunišemo plesom koji ćete pamtiti zauvijek.

Kontaktirajte nas i zakažite besplatne konsultacije.

Mladenci plesu prvi ples Banja Luka

Više o programu Ples za mladence

Ples za mladence je jedan od naših najpopularnijih specijalnih programa. Nakon što izaberete pjesmu za prvi ples, u dogovoru sa instruktorom, zakazujete prvi termin časa. Svaki termin časa se dogovara u skladu sa vašim slobodnim vremenom i rasporedom u sali.

Šta je važno da znate prije prvog časa i na šta da obratite pažnju?

Kroz program Ples za mladence, osim što se bavimo kompletnom koreografijom koju par izvodi, pozabavićemo se i detaljima koji će osigurati da vaš prvi ples bude besprijekoran i bez neugodnih iznenađenja u zadnjem trenutku. Ovo su najvažniji:

 • Pjesma za prvi ples treba da bude ona koja je obilježila vašu ljubav, koja je vama draga i koja vam se sviđa, u kojoj ćete uživati dok plešete. Pokušajte biti originalni i ne tražiti top liste popularnih pjesama za ples mladenaca, nego se vodite svojim srcem. Možete izabrati i nekoliko pjesama, od kojih se napravi mix. Naši instruktori vam mogu pomoći prilikom izbora pjesme, dati sugestije i predložiti vam najbolje rješenje, koje će biti u skladu sa vašim željama.
 • Vodite računa o tome da vam je za pripremu prvog plesa potrebno vrijeme. Čak i ako vaš ples za mladence podrazumijeva najjednostavniju koreografiju sa svedenim plesnim figurama, njih treba uvježbati, tako da možete opušteno “uplesati u brak”, ne razmišljajući o koracima, nego uživajući u muzici i opušteno ploveći kroz magiju ljubavi. Na program Ples za mladence idealno je prijaviti se 2 mjeseca prije datuma vjenčanja, posebno u periodu kada je “sezona vjenčanja”, a to je od aprila do oktobra.
 • Pjesma koju izaberete, treba da bude puštena u originalu, jer to je verzija koju ste na časovima slušali i uz koju smo zajedno kreirali koreografiju. Ma koliko dobar bio bend koji će svirati, izvođenje uživo je daleko drugačije i to vas može samo zbuniti, poremetiti, dekoncentrisati i pojačati tremu.
  Sama činjenica da ćete ples za mladence izvoditi u prostoru koji je vama nov i razlikuje se od plesne sale u kojoj učite korake, zatim publika, specijalni efekti, akustika, dovoljni su faktori koji već ostavljaju prostora za improvizaciju, tako da vam uz to sve nije potreban dodatni stres ili razmišljanje o tome da li će pjevač/ica benda izgovoriti svaku riječ kako treba ili preskočiti, ubrzati, usporiti, na bilo koji način drugačije izvesti pjesmu. Ukratko, pjesmu za prvi ples pustite u onoj verziji koju ste čuli više od 100 puta na časovima i uživajte bez razmišljanja.
 • Odjeća i obuća koju nosite na dan kad jedno drugome izgovarate sudbonosno “da”, treba da bude udobna, da se u njoj osjećate sigurno i slobodno, a ne da jedva čekate da se presvučete. Ako vam na bilo koji način smetaju, ograničavaju hod i kretanje, onda će vam biti vrlo izazovno da plešete u tome. Ako imate obuću prije prvog časa plesa, dobro je da se u toj obući i pripremate za najljepši dan u životu, jer je velika razlika nositi patike i cipele ili sandale, posebno sa štiklom. Ako, pak, nemate još cipele, trebalo bi da znate otprilike kako će izgledati, pa da na časovima plesa za mladence nosite neki model sličan tom.

  Buduća mlada bi trebalo da ima fotografiju vjenčanice, jer u zavisnosti od toga i vršimo selekciju koraka, okreta (šlep), podizanja ruku (rukavi), ali i da zna kakva će frizura biti, kako bi mogla bezbrižno da uživa u svakom koraku.
 • Generalna proba prvog plesa je sjajan način da tremu i improvizaciju svedete na minimum. Ako imate mogućnost, nakon završene koreografije, trebalo bi da posjetite svadbeni salon ili prostor u kojem ćete plesati i probate sve tehničke detalje, ali i kretanje u prostoru. Kretanje na različitim podlogama (parket/laminat, pločice, beton, kamen, tepih, trava) je drugačije, negdje ćete se okretati lakše, negdje brže ili sporije, zato će vam ova proba sigurno biti od koristi. Način na koji čujete pjesmu u drugom prostoru će vam donijeti i novi doživljaj iste, uz drugačiju akustiku, goste, ozvučenje, sve će to biti lakše ako izdvojite tih 15tak minuta, jer će vam mnogo značiti da budete sigurniji i opušteniji na sam dan vjenčanja.

  Prostor u kojem ćete plesati ples za mladence, možda će biti drugačijeg oblika od plesne sale u kojoj učite korake. Negdje ćete imati više, negdje manje prostora, zato je važno da probate cijelu koreografiju od početka do kraja, odredite svoje početne pozicije i samo kretanje, kao i strane na koje ćete staviti akcenat, kada je publika u pitanju. Idealno je da ta generalna proba bude u sedmici kada je vjenčanje, jer će vam onda pamćenje biti svježije i bićete spremni da sve prisutne očarate svojom izvedbom.
 • Specijalni efekti su one čokoladne mrvice preko šlaga ili trešnjica/jagoda na vrhu torte. Međutim, ni s njima ne treba pretjerati. Nekada zaista važi ono pravilo – manje je više. Svakako su poželjne i prskalice, vatrometi, niski dim, svjetlosni efekti, a mi vam donosimo neke savjete o detaljima o kojima možda niste ni razmišljali.

  Balončići od sapunice, svako vjenčanje pretvaraju u bajku, međutim, ako imate u planu ovaj efekat, najbolje je da ga ostavite za kraj, jer vam tokom plesa (posebno ako su pločice na podu), može biti klizavo, a ako je vjenčanje u periodu ljeta i visokih temperatura, tu je i kondenz, pa onda taj efekat ostavite za nekad poslije plesa, najbolje uz rezanje svadbene torte.

  Niski dim izgleda predivno, kao veliki bijeli oblak na kojem plešu anđeli. Međutim, ako pretjerate s njim i sam ples se ne vidi od količine dima, to je kao da niste ni plesali.

  Svjetlosni efekti su svakako čarobni, ali oni treba da istaknu ljepotu vašeg pokreta, a ne da vas ometaju u plesu.
 • Bilo bi dobro da prije dolaska na prvi čas ili do kraja rada na koreografiji, znate okvirni protokol, tj. kada je planiran prvi ples. Neki mladenci ga plešu od ulaska u salu, neki u svadbenom salonu imaju čin vjenčanja, pa nakon njega se prepuste čarima plesa, neki prvo sjednu za svadbeni sto, pa kasnije ustaju i plešu. Ovo je važno znati, jer sam taj početak plesa i dolazak na startne pozicije je takođe scenski pokret, koji je dio koreografije.
 • Koliko će trajati pripreme i koliko časova je potrebno da savladate ples za mladence, zavisi od mnogo faktora. Prvenstveno, od vaših želja, a onda vremena koje imate na raspolaganju. Takođe, nije isto ako želite jednostavni kratki performans u trajanju od minut ili želite da napravite pravi show i plesni spektakl koji će sve prisutne ostaviti bez daha. Kojim tempom će ići rad na koreografiji, zavisi i od toga koliko brzo možete savladati korake i da li imate neko prethodno plesno iskustvo. Za zahtjevnije plesne nastupe i mix pjesama od 5-6 minuta, priprema koreografije može da traje i nekoliko mjeseci. U svakom slučaju, vrlo je individualno i nemoguće je dati odgovor na pitanje koliko časova je potrebno, ali je važno da bar otprilike znate šta želite ili bar šta ne želite.

Dobra organizacija je više od pola posla, zato smo se potrudili da vam ovim savjetima i sugestijama maksimalno olakšamo pripreme, ne samo za prvi ples, nego i za cijelu ceremoniju vjenčanja.

Nadamo se da smo vas ohrabrili i da ćete uz naše prijedloge lakše izabrati najbolje i definisati sve ono što na bilo koji način zavisi isključivo od vas. Kad je u pitanju ples za mladence, dugogodišnje iskustvo je na našoj strani.

Naravno, na neke stvari ne možete uticati i zato budite spremni na improvizaciju, uvijek imajte plan B i plan C, ali ako primijenite sve što smo u dugogodišnjem radu sa mladencima, izdvojili kao važno, sigurni smo da ćete zablistati.


Par na vjenćanju pleše njihov prvi ples za mladence
ples za mladence BLOK
Bračni par plese ples za mladence Banja Luka