Skip to content

Banja Luka dobija Srpska Dance Open

Iduće godine, tačnije od 10. do 12. maja, biće održan prvi međunarodni turnir u plesu SRPSKA DANCE OPEN – BANJA LUKA 2024, a u organizaciji Plesnog kluba BLOK, potvrđeno je to na konferenciji za medije, koja je održana danas u Sportskom centru “Borik”. “Riječ je o jedinstvenom konceptu, koji osim plesnih takmičenja u svim stilovima, uzrasnim kategorijama, plesnim disciplinama, donosi i mnogo radosti i ljubavi, jer okuplja sve generacije i zaljubljenike u ples kao sport, ali i umjetnost.” – izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK

Ona je dodala da je već sada interesovanje veliko i da očekuju više od 1 000 plesača sa svih strana svijeta, a osim centralnog događaja, plesnog takmičenja, najavila je i bogat prateći program. “Srpska Dance Open” biće zvanično otvoren u petak, 10. maja 2024. godine, premijerom filma “Na vrhovima prstiju”, koji je svojevrsni dokumentarni plesni kolaž povodom 10 godina od osnivanja Plesnog kluba BLOK. – objasnila je Stojakovićeva.

Tokom tri dana ovog kulturnog i sportskog događaja, najavljene su i brojne plesne radionice. “Imamo tu čast da naš gost i jedan od plesnih sudija na Srpska Dance Open – Banja Luka 2024, bude predsjednik Svjetske plesne federacije WADF, gospodin Nils-Håkan Carlzon, koji nam dolazi iz Švedske, ali i brojni svjetski poznati i priznati koreografi, koji će voditi radionice i seminare za naše takmičare” – najavila je to Natalija Ninić, podpredsjednica Plesnog kluba BLOK i jedan od organizatora ovog događaja.

Srpska dance open press conference

Jedan od članova Organizacionog odbora Srpska Dance Open – a, Jovica Keserović, ispred Uprave SC Borik, poručio je da će oni kao u svakom smislu biti podrška u realizaciji ovog plesnog takmičenja. “Drago nam je da imamo sjajnu saradnju sa jednim klubom koji iza sebe ima takve rezultate, te ćemo se potruditi da svim svojim kapacitetima, doprinesemo da Srpska Dance Open bude održan na najvišem mogućem nivou” – pojasnio je Keserović.

Prisutnima se obratila i jedna od najuspješnijih takmičarki Plesnog kluba BLOK, balerina Anastasija Sladojević, koja nije krila sreću i zadovoljstvo, što će njen klub organizovati najveći plesni događaj u Republici Srpskoj. “Drago mi je što će moj klub, u kojem sam od svoje treće godine, organizovati takmičenje i dovesti u Banjaluku brojne plesače, sa kojima ću se upoznati, družiti i vjerujem da će biti bolje nego na ijednom takmičenju na kojem sam bila do sada.” – rekla je Anastasija.

Srpska Dance Open je međunarodno plesno takmičenje u organizaciji Plesnog kluba BLOK, a pod okriljem Svjetske plesne federacije WADF.