Skip to content

Plesni klub BLOK osvojio zlato u Sarajevu

Proteklog vikenda, tačnije od 21. do 24. marta, održan je međunarodni plesni turnir, Inter Dance Fest u Sarajevu.

Plesni klub BLOK je na ovom takmičenju predstavio 15 novih koreografija, koje su premijerno izvedene, a za koje se cijeli tim pripremao u posljednjih 6 mjeseci.

Više od 60 takmičara, plesalo je u kategorijama solo, duo, grupa i formacija, a u disciplinama hip hop, moderni balet i show dance.

“Ono što nam je posebno drago je da smo i ovoga puta ostvarili svoju misiju i viziju od osnivanja kluba, a to je da u ples uključimo sve generacije, od najmlađih, do onih u najboljim godinama. Tako i na ovom takmičenju, imali smo plesače uzrasta od 5 godina, pa sve do seniorskih kategorija.” – izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da je raduje veliki uspjeh na ovom takmičenju, s obzirom na žestoku konkurenciju, a isto tako i napredak plesača BLOK-a, koji se vidi iz godine u godinu.

“Najmlađe balerinice su osvojile zlato, show dance grupa srebro, hip hop grupa srebro, a hip hop formacija bronzu. Takođe, naši solisti su briljirali plasmanima u finale.” – dodala je Jelena i zahvalila se svima koji su podrška Plesnom klubu BLOK.

Trenersko-koreografski tim vrijedno je radio, pripremajući nove koreografije i pružajući plesačima maksimalne uslove u kojima mogu razvijati svoje talente i potencijale, ali i uživati u magiji plesa.

Koreografije modernog baleta i show dance – a potpisuju Natalija Ninić i Neda Uletilović, a hip hop – a Svetlana Vidić i Aleksandra Pilipović.

Do kraja sezone, očekuju ih brojna takmičenja, u Splitu, Zagrebu, Mostaru, Krku, Beogradu, Budvi, a ova godina, biće u znaku proslave i obilježavanja 10 godina postojanja i rada Plesnog kluba BLOK.

Takođe, ove sjajne plesače, imaćemo priliku gledati na različitim manifestacijama u Banjaluci, kao što su “Dječiji sajam”, “Đurđevdanski festival”, “Trotoart”, “Proljeće u Banjaluci” i mnogim drugim.

Od osnivanja do danas, takmičari Plesnog kluba BLOK, ostvarili su više od 200 pobjeda na međunarodnim takmičenjima, a izdvaja se pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Italiji, 2018. godine.