Skip to content

Individualni časovi plesa ili časovi plesa u grupi – šta izabrati? 

Škola plesa, kao i većina drugih ustanova edukativnog karaktera, nudi različite opcije za učenje plesa, ali dvije najpopularnije su individualni časovi plesa i časovi plesa u grupi. Oba pristupa imaju svoje prednosti i mane, pa je važno razmotriti svoje ciljeve i želje prije nego što donesete odluku.  

Individualni časovi plesa 

Individualni časovi plesa nude jedinstvenu prednost personalizovanog pristupa. Umjesto da dijelite pažnju instruktora sa drugim učenicima, individualni časovi omogućuju da sav fokus bude usmjeren samo na vas i vaše specifične potrebe. To znači da se možete koncentrisati na svoje slabosti i raditi na njima, što može značajno poboljšati vaše plesne vještine.

Takođe, individualni časovi su odličan izbor za one koji žele naučiti ples iz praktičnih razloga. Ako vam je cilj naučiti plesati za vjenčanje, ili neki sličan događaj, individualni časovi će vam omogućiti da se fokusirate na stil plesa koji vam je potreban i usavršite ga prije planiranog događaja. Jedan od popularnih programa u ovoj kategoriji u Plesnom klubu BLOK je ples za mladence

Prednosti individualnih časova Nedostaci individualnih časova 
Personalizirani pristup Viša cijena 
Fokusiranje na individualne potrebe Nedostatak socijalne interakcije 
Mogućnost bržeg napretka Manje mogućnosti za vježbanje u paru ili grupi 
Prilagođenost vašem rasporedu Potreba za zakazivanjem termina 
Prednosti i nedostaci individualnih časova plesa

Časovi plesa u grupi 

Sa druge strane, časovi plesa u grupi nude dinamičnu, društvenu i zabavnu atmosferu. Osim što vam omogućuju da upoznate nove ljude sličnih interesa, časovi plesa u grupi su logičan izbor, ako želite da naučite plesne korake kroz druženje sa drugima. 

Dodatni benefit je i činjenica da ples u grupi poboljšava vašu sinhronizaciju i saradnju s drugima. Još jedna prednost časova plesa u grupi je niža cijena u poređenju s individualnim časovima. Ovo je važno za one koji žele učiti i trenirati ples kroz duži vremenski period, jer često i dugotrajno uzimanje individualnih časova može zahtijevati malo dublji džep. 

U Plesnom klubu BLOK, časovi plesa u grupi se organizuju za sve uzraste kroz programe kao što su Latino Fitness, ili Urbhanize, koji su među najpopularnijim plesnim programima za odrasle, dok su hip hopbalet najčešći izbor za djecu.    

Prednosti grupnih časova plesa Nedostaci grupnih časova plesa 
Niža cijena Manje personalizovan pristup 
Socijalna interakcija Podijeljena pažnja instruktora 
Mogućnost plesanja u paru Potreba za usklađivanjem s drugim učenicima 
Dinamična atmosfera Dijeljenje prostora s drugima 
Veće mogućnosti za vježbanje Različiti nivoi plesnog znanja u grupi 
Prednosti i nedostaci grupnih časova plesa

Na kraju, izbor između individualnih časova plesa i časova plesa u grupi zavisi od vaših ličnih preferencija i ciljeva. Ako želite da poboljšate svoje plesne vještine na personalizovani način, bez dijeljenja prostora i trenerovog fokusa, individualni časovi su najbolja opcija. Sa druge strane, ako želite da naučite plesati dok uživate u opuštenoj i zabavnoj atmosferi, bez previsoko postavljenih ambicija, a sa težnjom ka redovnom treningu i zdravoj psiho-fizičkoj aktivnosti, časovi plesa u grupi su odličan izbor.  

Bez obzira na vašu odluku, naš plesni klub će vam pružiti stručno savjetovanje i podršku koju trebate do cilja. Pogledajte sve plesove i fitness programe u ponudi ili nas kontaktirajte za dodatne opcije i pitanja.