Skip to content

Plesni horoskop – Lav

Lav je vatreni znak u horoskopu, što ga čini energičnim, strastvenim i kreativnim. On je samopouzdan i ima snažnu želju da bude u centru pažnje. Odlučan je, hrabar i često preuzima vođstvo. Prirodno harizmatičan, Lav voli da izrazi svoje emocije kroz ples. Njegov snažan karakter čini ga sjajnim izvođačem, jer može lako privući pažnju publike. Najbolje se snalazi u ekspresivnim plesnim stilovima poput salse, flamenka, tanga i jazz-a. Međutim, stilovi koji zahtijevaju veću finesu i kontrolu, poput baleta ili klasičnog plesa, mogu mu predstavljati izazov.

djevojka u crvenoj plesnoj haljini

Lavovi obično preferiraju brže plesove, koji im omogućavaju da pokažu svoju energiju i strast na plesnom podijumu.

Lav voli da pleše na mjestima gdje može biti u centru pažnje, poput nastupa ili žurki. Takođe, takmičenja su mu atraktivna, jer vole priliku da se takmiče i pokažu svoje vještine. Lavovi se dobro slažu sa drugim vatrenim znakovima (Ovnom i Strijelcem) i vazdušnim znakovima (Blizanci, Vaga, Vodolija).

Mogu imati izazove u plesu sa znakovima zemlje (Bik, Djevica, Jarac) koji mogu biti manje ekstrovertni. Obično vole solo nastupe, gdje mogu zasijati i pokazati svoje individualne sposobnosti, ali takođe se dobro snalaze u grupnim plesnim izvedbama, gdje mogu preuzeti vođstvo. Lavovi obično preferiraju da vode i budu u kontroli tokom plesa, zbog svoje prirode vođe. Međutim, ako se opuste, mogu biti odlični i u ulozi pratioca.