Skip to content

Plesni klub BLOK odlazi u Vitez

Međunarodni turnir LDF Open iz godine u godinu okuplja hiljade plesača i plesnih grupa iz cijelog regiona, a sa pozicijom u srcu Bosne i Hercegovine, pruža niz pratećih sadržaja, koji su učesnicima, ali i posjetiocima, prava atrakcija.

Kao i svake godine, na ovom takmičenju će se predstaviti i članovi Plesnog kluba BLOK, koji će ovoga puta zablistati sa koreografijama modernog baleta i latinoameričkih i standardnih plesova.

Solo izvedbe, duo, trio, ali i grupe i formacije i produkcije, biće dio ovog plesnog spektakla na samom kraju plesne sezone, a već nakon toga, slijede pripreme za novu sezonu.

“Naš klub radi tokom cijelog ljeta, pripremamo se i vrijedno radimo na novim koreografijama, ali i novim projektima, koje ćemo uskoro najaviti.” – izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da vjeruje da će BLOK nastaviti da niže uspjehe i da će u svoju 11. godinu ući sa još više entuzijazma i energije.

“Nedavno smo prešli broj od 200 pobjeda, koje smo ostvarili tokom proteklih godina na regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Ponosna sam na cijeli tim, trenere i koreografe, sve naše plesače, ali i zahvalna onima koji nas bodre i podržavaju na svakom izazovu. – zaključila je Stojakovićeva.

Takmičenje LDF Open biće održano u Vitezu, 22. i 23. juna.