Skip to content

Pobjeda BLOK-a u Splitu

Proteklog vikenda, u Splitu je održan Dalmatian Dance Cup, najveće plesno takmičenje u Dalmaciji.

Banjalučke plesačice, takmičarke Plesnog kluba BLOK, predstavile su se sa 7 koreografija u disciplinama latino, lyrical i moderni balet. Briljirale su u svim uzrasnim kategorijama i ostvarile 6 zlata i jedno srebro, a plesale su u solo, duo, grupnim i formacijskim koreografijama.

Plesni klub BLOK balerine u Splitu
Balerine iz Plesnog kluba BLOK u Splitu

“Vrhunski uspjesi naših balerina i latino plesačica, rezultat su predanog truda i rada, posvećenosti naših mentora i cijelog trenerskog tima, ali i podrške roditelja i prijatelja, koji su sa nama i uz nas sve ove godine.” – izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da ih do kraja sezone očekuju još brojna takmičenja, u Zagrebu, Beogradu, Mostaru, Skoplju, Budvi, Ljubljani, Krku, ali i Svjetsko prvenstvo u Atini.

“Nadam se da ćemo uspjeti realizovati sve ciljeve koje smo zacrtali, a ove pobjede su nam svakako potvrda da smo na dobrom putu, ali i motivacija da podignemo ljestvice u svakom smislu.” – dodala je Jelena i pozvala sve Banjalučane i Banjalučanke da se pridruže najvećoj plesnoj porodici.

Pehar za Plesni klub BLOK za osvojeno prvo mjesto na Dalmatian Dance Cup u Splitu
Pehar za osvojeno prvo mjesto na Dalmatian Dance Cup u Splitu

Takmičenje Dalmatian Dance Cup održano je u Športskom centru “Gripe” u Splitu, a svoj talenat, pokazalo je nekoliko hiljada plesača svih uzrasta iz cijele Evrope. Pobjedničke koreografije na ovom takmičenju potpisale su Natalija Ninić i Jelena Stojaković.