Skip to content

Proljeće – idealno vrijeme za trening i ples

Proljeće je sjajno vrijeme za bavljenje fizičkim aktivnostima, posebno plesom. Toplije vrijeme i duži dani često podstiču ljude da budu aktivniji i provode više vremena aktivno. Osim toga, proljeće je vrijeme kada se priroda budi, pa tako i mi možemo osjetiti rast energije i motivacije. Idealna temperatura koju donosi proljeće, pogodna je za trening, jer tokom zime postoji opasnost od prehlade, prilikom izlaganja niskim temperaturama, a ljeti zbog velikih vrućina, samo tražimo hlad i osvježenje.

Ples je takođe odlična aktivnost za proljeće, jer može biti izveden i vani, na otvorenom prostoru, ili u zatvorenom prostoru, ako je vrijeme loše. Plesanje, ne samo da donosi fizičke koristi, poput poboljšanja kondicije i koordinacije, već i mentalne koristi, poput smanjenja stresa i poboljšanja raspoloženja.

Mi vam donosimo prijedloge za proljećni trening, a na vama je samo da izaberete svoj savršen program.

Latino fitness je sjajna rekreacija za sve generacije, a odlična je ako ste dugo bili neaktivni, jer je trening srednjeg intenziteta. Plesni koraci sambe, cha cha cha, rumbe, jive-a, salse, bachate, odvešće vas na pješčane plaže Južne Amerike i otkriti vam ljeto koje traje zauvijek.

Urbhanize je plesni fitnes zasnovan na hip hop – u i modernim stilovima jazz-funk-a i street-funk-a. Ako želite da probate nešto novo ili volite da eksperimentišete, ovo je program za vas. Trening je srednjeg jačeg intenziteta, a kroz spoj Istoka i Zapada, imaćete osjećaj da je svaka koreografija putovanje kroz vrijeme.

Dance Intense pruža intenzivni trening 6x sedmično, a idealan je za one koji žele radikalnu transformaciju do ljeta. Usput, polaznici će savladati najrazličitije plesne stilove i sjajno se zabaviti uživajući uz muziku koju obožavaju sve generacije.

Iskoristite toplo vrijeme i prirodnu energiju koja dolazi s proljećem da biste se motivisali i bili aktivniji.