Skip to content

Zlatni kraj sezone za Plesni klub BLOK

Proteklog vikenda, ekipa Plesnog kluba BLOK, takmičila se na Međunarodnom plesnom turniru LDF FEST u Vitezu.

Ovoga puta, predstavili su se u disciplinama moderni balet, show dance, latino i Caribbean, a ukupan rezultat koji su ostvarili je:

🏆6 zlata
🏆1 srebro
🏆1 bronza

Zlato su osvojile koreografije Jar of Hearts (moderni balet), Pink Panters (show dance), Cheerleaders (show dance), Mexico (latino), Potraži me (Caribbean) i Cheap Thrills (latino).

Srebro je osvojila koreografija You can be anything (moderni balet), a bronzu koreografija Looping (moderni balet).

Koreografije modernog baleta i show dance – a potpisuje Natalija Ninić, a latino i Caribbean, Jelena Stojaković.

“Izuzetno nam je drago što smo i ovu sezonu krunisali zlatom, a posebno nas raduje da je i vikend prije toga bio veoma uspješan, sa ukupno 7 pobjeda u Rijeci i sve se ovo dešava uoči našeg jubilarnog 10. rođendana, tako da imamo zaista mnogo razloga za slavlje.” – izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da već počinju pripreme za novu plesnu sezonu i da će i ovo ljeto biti ispunjeno plesom, na različitim lokacijama u gradu.

“Tokom cijele ove godine, organizujemo niz događaja povodom obilježavanja 10 godina od osnivanja kluba, pa smo tako i za ljeto pripremili bogat sadržaj, plesne radionice na otvorenom, plesne predstave, ali još mnogo toga, što ćemo svakako blagovremeno najaviti.” – pojasnila je Jelena.

Podsjećamo, Plesni klub BLOK je osnovan 2014. godine, a pobjedom na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2018., postao je prepoznatljiv klub i van granica regiona.

Za nepunih 10 godina, članovi Plesnog kluba BLOK ostvarili su više od 200 pobjeda.