Skip to content

Jazz Funk plesna radionica za odrasle

U susret i povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa, odlučili smo da obradujemo sve naše sugrađane jednom zavodljivom plesnom radionicom, a sve u duhu buđenja proljeća, otkrivanja pokreta, istraživanja čula i osjećaja energije sreće.

Jazz Funk plesna radionica, namijenjena je svima koji nikada nisu zaplesali, a žarko to žele. Dakle, prednost imaju početnici, bez prethodnog plesnog iskustva, a svakako su dobrodošli i plesači koji žele da nauče nešto novo i dobro se zabave.

Jazz Funk Banja Luka

Šta je Jazz Funk?

Jazz Funk, takođe poznat kao Street Jazz ili Street Funk, je stil plesa koji spaja elemente džeza sa urbanih i uličnih plesnih stilova. Stil se pojavio u 1970-im i 1980-im godinama i bio je snažno uticajan od muzičke i plesne kulture tog vremena, uključujući funk, disko i hip-hop. Plesači Jazz Funk/Street Funk obično nose patike ili plesne cipele i plešu uz brzu i energičnu muziku.

Stil je karakterističan po oštrom i tečnom pokretu, izolacijama i sinkopiranim ritmovima. Jazz Funk/Street Funk takođe uključuje elemente poppinga, lockinga, breakinga, kao i drugih uličnih plesnih stilova.

  • Ko može da se prijavi?

Radionica je kreirana za odrasle, srednjeg je intenziteta, tako da možete da ispratite tempo treninga bez napora, čak i ako odavno niste bili aktivni. Koreografija sadrži selekciju najljepših, karakterističnih koraka, figura i pokreta jazz funk / street funk i urbanih stilova, prilagođeni su početnicima, te samim tim jednostavni za praćenje, a istovremeno daju sjajnu osnovu za dalje bavljenje plesom i edukaciju u oblasti pokreta.

  • Gdje i kad?

Jazz Funk radionica biće održana u petak, 28. aprila, sa početkom u 20 časova, u Velikoj sali Plesnog kluba BLOK (Jevrejska 54, 1.sprat).

Trajanje radionice: 90 min

Oprema podrazumijeva sportsku odjeću i obuću, peškirić i flašicu vode.

Radionicu će voditi licencirani instruktor programa Urbhanize, Ivan Kanjuga.

  • Kako se prijaviti?

Svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem:

  • forme za upis na našem sajtu,
  • društvenih mreža Plesnog kluba BLOK (Facebook: Plesni klub BLOK Banja Luka ; Instagram: @pkblok),
  • putem telefona 066957676

Broj učesnika je ograničen.

Nakon 18 radionica različitih plesnih stilova u Plesnom klubu BLOK, ova radionica se održava prvi put, a osim radionice, možete probati i neki od naših redovnih programa i postati dio najveće plesne porodice.